Cultuureducatie Halderberge
Cultuur maakt je wereld groter

Kunstmenu

KUNSTMENU HALDERBERGE 

Een Kunstmenu met lokale, regionale en landelijke aanbieders voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Halderberge. Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met een breed aanbod van kunst- en erfgoedactiviteiten. Het bundelen van activiteiten via een menustructuur, zorgt voor een goede basis voor cultuureducatie op school en sluit aan bij de kerndoelen van het leergebied Kunstzinnige Oriëntatie. Vanuit de vraag ‘Wat krijgt een leerling als basis voor cultuureducatie mee tijdens zijn/haar schoolcarrière?’ stellen we elk schooljaar een programma samen. Via dit Kunstmenu komen kinderen tijdens de basisschoolperiode structureel in aanraking met zoveel mogelijk verschillende vormen van cultuurbeoefening. Door de kunstervaringen worden de fantasie en het beeldend vermogen van de kinderen gestimuleerd en wordt hun blik op de wereld verruimd. 

Het Kunstmenu Halderberge bestaat uit één menu met twee onderdelen: Meemaakkunst (Podiumkunsten) en Maakkunst (beeldende kunst, media, literatuur, erfgoed). Binnen elk onderdeel wordt een divers aanbod samengesteld. 

Kunst meemaken leert kinderen met andere ogen te kijken naar de wereld om hen heen; het versterkt de verbeeldingskracht. Bij kunst meemaken bezoeken kinderen een voorstelling of tentoonstelling en ontwikkelen zich als publiek. 

Kunst maken leert kinderen met andere ogen naar zichzelf te kijken en geeft de mogelijkheid uitdrukking te geven aan zichzelf. Kinderen gaan actief aan de slag en ontwikkelen zich als deelnemer en/of maker.

Programma

Via deze pagina kun je het meemaakaanbod en maakaanbod bekijken voor schooljaar 2023 – 2024.  

Kunstmenu 2023- 2024

  • De oriëntatie en keuzeperiode voor de meemaakkunst voor de groepen 3-4 en de groepen 7-8 is van 17 t/m 31 maart 2023. Je kunt je keuze doorgeven via het keuzeformulier. Meemaakkunst kun je niet zelf reserveren via de KCE-gids, Marktplaats Cultuureducatie Halderberge reserveert deze voorstellingen en de bijbehorende voorbereidende activiteit voor de betreffende groepen. Tussen 11 en 23 september 2023 vind je deze reserveringen terug in je bestellingenoverzicht.
  • Tussen 1 en 9 september 2023 kun je je oriënteren op het maakkunstaanbod. De reserveerperiode voor de maakkunstactiviteiten voor groepen met niveau groep 1-2 en 5-6 is van 11 t/m 22 september 2032. Alle instructies hiervoor ontvang je in het nieuwe schooljaar na 28 augustus 2023.
  • Je kunt alle informatie over de te kiezen activiteiten in 2023 - 2024 lezen door op de afbeelding of titel van het betreffende aanbod te klikken!